Subsidie voor Rijopleidingen

De economie groeit explosief. Dat heeft gevolgen voor de vraag naar personeel in transport en logistiek, specifiek voor de vraag naar chauffeurs. SOOB zorgt voor subsidie om het opleiden van nieuwe chauffeurs mogelijk te maken. Subsidie bij het opleiden van instroom uit andere sectoren, maar ook het opleiden van mensen die misschien al bij u werken en willen doorgroeien naar het vak van chauffeur.

Wilt u mensen uit andere sectoren tot chauffeur opleiden?
SOOB draagt bij in de opleidingskosten en verstrekt subsidie op alle onderdelen van de rijopleiding. Over de subsidiabele uurprijs ontvangt u 50% subsidie over een maximaal aantal opleidingsuren. U geeft de kandidaat een baangarantie als chauffeur goederenvervoer van minimaal één jaar.

Wilt u bestaande medewerkers tot chauffeur opleiden?
SOOB draagt bij in de opleidingskosten en verstrekt subsidie op alle onderdelen van de rijopleiding. Over de subsidiabele uurprijs ontvangt u 65% subsidie over een maximaal aantal opleidingsuren. De medewerker die u wilt opleiden is al minimaal één jaar bij u in dienst. U geeft de kandidaat een baangarantie als chauffeur goederenvervoer van minimaal één jaar.


 Opleiding  Max. subsidiabele (klok)uurprijs  Max. subsidiabele duur 
 Vakbekwaamheid 1 (RV1)  € 17,14 p/u  27 uur
 Vakbekwaamheid 2 (V2C)  € 17,11 p/u  15 uur
 Vakbekwaamheid 3 (V3C)   € 23,60 p/u    5 uur
 Rijopleiding C  € 63,00 p/u  28 uur
 Rijopleiding E bij C  € 73,44 p/u   25 uur
 Heropleiding C   € 64,09 p/u    7 uur
 Heropleiding E bij C  € 74,65 p/u    7 uur
 Praktische toets C  € 55,11 p/u    5 uur
 Toets besloten terrein / toets simulator   € 66,39 p/u    5 uur


Rekenvoorbeeld zij-instroom (50% subsidie):
U vraagt subsidie aan voor de rijopleiding C, die gevolgd wordt bij een (voorlopig) gecertificeerde opleider Transport en Logistiek.
Bij een uurprijs van € 65,- en een opleidingsduur van 40 uur, ontvangt u dan € 31,50 (50% van € 63,-) x 28 uur = € 882 subsidie.
U ontvangt dus alleen subsidie over de maximale subsidiabele uurprijs (in dit voorbeeld: 63 euro) en het maximaal aantal subsidiabele
uren (in dit voorbeeld: 28).

Rekenvoorbeeld doorstroom (65% subsidie):
U vraagt subsidie aan voor de rijopleiding C, die gevolgd wordt bij een (voorlopig) gecertificeerde opleider Transport en Logistiek.
Bij een uurprijs van € 60,- en een opleidingsduur van 40 uur, ontvangt u € 39,- (65% van € 60,-) x 28 uur = € 1.092,- subsidie.
U ontvangt dus alleen subsidie over de maximale subsidiabele uurprijs (in dit voorbeeld € 60,-) en het maximaal aantal subsidiabele uren (in dit voorbeeld: 28).